CIM logo

CIMSOLUTIONS

IT-Marktanalyse tool

Het bedrijf is actief sinds 1992 en beheert, realiseert en adviseert over verscheidene IT-processen. Daarnaast levert het consultancy- en detacheringsdiensten. CIMSOLUTIONS moet daarom op de hoogte zijn van wat er zich op de IT-arbeidsmarkt afspeelt om huidige en nieuwe klanten te voorzien van IT-professionals.

CIM showcase

Vraagstuk

Analyseren van de huidige of toekomstige vraag in de IT-arbeidsmarkt

CIMSOLUTIONS analyseerde tot voor kort via verschillende bronnen de huidige en toekomstige vraag binnen de IT-arbeidsmarkt. Dit gebeurde handmatig wat het een tijdrovend proces maakte. Alle bronnen, zoals vacaturesites, nieuwssites en klantaanvragen, werden handmatig afgegaan.

Hiermee ontstond er een probleem: CIMSOLUTIONS was onvoldoende op de hoogte van de behoeften en kansen. Er was geen duidelijk beeld van de klantvraag en men kon niet snel schakelen. Hierdoor werden er veel kansen op groei gemist.

Oplossing

IT-Marktanalyse tool

CIMSOLUTIONS had behoefte aan een op maat gemaakte analyse tool. We hebben een tool ontwikkeld welke processen automatiseert en informatiebronnen samenvoegt. Het resultaat? Sneller inspelen op de ontwikkelingen in de IT-arbeidsmarkt en de wensen van hun klant.

Verder is er ook automatische matchingsalgoritme ingebouwd. Dit automatische proces maakt het matchen van kandidaten met vacatures en klantaanvragen makkelijker. Om kandidaten met vacatures te matchen, moeten de kandidaten- en vacaturevaardigheden met elkaar vergeleken worden. Om dit te kunnen realiseren is machine learning gebruikt om de vaardigheden uit een vacaturebeschrijving te kunnen filteren.

Resultaat

Door middel van deze applicatie kan CIMSOLUTIONS sneller inspelen op de ontwikkelingen in de IT-arbeidsmarkt en de wensen van hun klanten, waardoor CIMSOLUTIONS haar marktaandeel kan vergroten.

Meer weten?Lees meer over onze werkwijze.