Diensten

Web en Mobiele apps.

De zin “Daar bestaat een app voor” is niet langer slechts een grap. Web- en mobiele applicaties zijn niet meer weg te denken in onze samenleving. We gebruiken ze dagelijks en ze helpen ons te verbinden, samen te werken of ter vermaak. Web- en mobiele applicaties zijn ook een essentieel onderdeel geworden van het bedrijfsleven. Het biedt kansen om klanten te binden, sneller te groeien, processtappen te vereenvoudigen en doelen te bereiken. Denk hierbij aan: innovatieve offertetools, planningsapplicaties, samenwerkingsportalen, enzovoort. Om welke app het ook gaat; wij zorgen voor apps waarmee je direct rendement behaalt.

Het verschil

Er wordt vaak gedacht dat mobiele apps en webapps hetzelfde zijn, maar in de praktijk zijn de twee heel verschillend van elkaar. Bij Ace Green maken we onderscheid tussen mobiele apps en webapps. Ze hebben beiden voor- en nadelen. Mobiele apps ondersteunen meer mobiele functionaliteiten, maar een webapp kan bijvoorbeeld weer ingezet worden voor meerdere doeleinden. Wat de beste keuze is voor jouw organisatie hangt volledig af van je doelstellingen. Wij denken graag met je mee bij het maken van de juiste keuze.

mobiel

Wat is een mobiele app?

Mobiele apps worden gebouwd voor een specifiek platform, zoals iOS voor de Apple iPhone of Android voor een Samsung-toestel. Ze worden gedownload en geïnstalleerd via de App Store of Playstore en hebben toegang tot systeembronnen, zoals GPS en de camerafunctie. Mobiele apps leven en draaien op het toestel zelf.

Native apps

De app wordt geprogrammeerd in de taal van het besturingssysteem. Dit wordt ook wel een native app genoemd. Als je bijvoorbeeld een iPhone hebt, kun je alleen apps installeren die voor iOS zijn gebouwd, niet voor Windows of Android.

Hybrid apps

Tegenwoordig kunnen apps voor IOS en Android ook tegelijk gemaakt worden. Dit noemen we ook wel hybrid apps. Hier zijn speciale technieken voor ontwikkeld. Een nadeel van hybrid apps is dat ze bijna nooit zo snel presteren als een native app. In veel gevallen merk je dit verschil niet. Bij Ace Green maken we vanuit je doelen en functionaliteiten de juiste keuze. Een voordeel van een hybrid app is dat je minder tijd en geld kwijt bent, omdat je de app niet meer apart voor IOS en Android hoeft te maken.

Wat is een webapp?

Vrijwel alle webapps worden geladen vanuit een webserver en zijn enkel te gebruik in je webbrowser. Je hoeft dus niet een app te downloaden of te installeren vanuit een app store. Webapps worden gebruikt door consumenten, maar ook zeker door bedrijven en organisaties. Denk hierbij aan: Gmail, innovatieve offertetools, planningsapplicaties, samenwerkingsportalen, enzovoort. De webapps worden vaak gebouwd met HTML, CSS en/of Javascript wat wordt ondersteund door webbrowsers.

Progressive Web App (PWA)

Daarnaast is het ook mogelijk om een PWA te laten bouwen. Een PWA is in de basis een simpele webapplicatie die het beste van het web en het beste van native apps combineert. PWA staat voor Progressive Web App en wordt gebouwd door middel van gebruikelijke technologieën als HTML, CSS en JavaScript. Doordat webapplicaties steeds beter gebruik kunnen maken van de functies van het apparaat (camera, gps, etc.), wordt het verschil met een native app steeds kleiner. Daarnaast zijn zijn ze snel, kunnen ze offline werken en pushmeldingen ontvangen.

Klaar om jullie volle potentie te benutten?

Neem contact op voor vrijblijvend advies en wij helpen je graag verder.